Annons
Nyheter

Kraftig ökning av covidsmitta på Kanarieöarna

Spanien • Publicerad 17 juli 2021
Smittspridningen på Kanarieöarna har ökat kraftigt under de senaste dagarna. Arkivbild.
Smittspridningen på Kanarieöarna har ökat kraftigt under de senaste dagarna. Arkivbild.Foto: Foto: Mia Holmberg Karlsson/TT

De spanska turistöarna har slagit nytt rekord i antal smittofall under coronapandemin. 730 nya fall bekräftades under fredagen, enligt Kanarieöarnas regering. Under lördagen noterades 598 nya fall, rapporterar Canarias7.

De flesta av de ny smittofallen är på Gran Canaria och Teneriffa. Samtidigt ökar trycket på sjukhusen. Det är deltavarianten av viruset som sprids främst bland unga.

Annons

Kanarieöarnas president Ángel Víctor Torres kräver att de värst drabbade öarna får återinföra nattligt utegångsförbud, efter det att begäran tidigare avslagits av en regional domstol. Utegångsförbudet är tänkt att gälla mellan 00.30 och 06 och fortfarande göra det möjligt för restauranger att hålla öppet.

Totalt har 800 människor avlidit med covid-19 på ögruppen. Cirka 50 procent av befolkningen över tolv år är fullt vaccinerad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons