Annons

28 bilar skadade i nattens garagebrand – rubriceras som mordbrand

En brand bröt under natten ut i ett källargarage på Främnäsvägen i Växjö. 28 bilar och en motorcykel skadades i branden enligt polisen som rubricerar det hela som mordbrand. Eldsvådan slog även ut elektriciteten i anslutande fastigheter.
Växjö • Publicerad 30 maj 2018
Foto: Carl Carlert

Strax efter klockan två under natten mot onsdag larmades räddningstjänsten till Framnäsvägen efter rapporter om kraftig rökutveckling i ett flerfamiljshus.

Initialt var det oklart var branden hade ägt rum men sedan kunde den lokaliseras till ett källargarage.

Annons

– Det är en personbil och en motorcykel som har brunnit i ett källargarage. Det har blivit lite rökfyllt i några trapphus i anslutning till garaget, säger Conny Peterson, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Senare under onsdagsmorgonen kunde polisen konstatera att 28 bilar och en motorcykel skadats i vad som framstod som en anlagd brand. Elden hade startats i närheten av en av bilarna och motorcykeln.

Branden var helt släckt först vid 3-tiden på morgonen. Då var också elen utslagen i fastigheten sedan en kabel in till huset bränts av.

– Vi har spärrat av området och våra tekniker har varit där för en första undersökning men jag har inte fått några besked från dem ännu och vill avvakta innan vi går ut med vad som hänt här, säger Bengt Almqvist, polisens ansvarige utredare.

Polisen förhörde några personer i direkt anslutning till själva branden men därefter koncentrerades utredningsarbetet kring själva brandorsaken.

– Vi har inte förhört några fler ännu, säger Bengt Almqvist.

Garaget var ett låst utrymme dit endast de med bilar uppställda hade tillgång via en så kallad nyckeltagg. Initialt rubricerade polisen händelsen som mordbrand.

Det fanns en stor spridningsrisk till hela hyreshuset och enligt polisen var risken för stor en omfattande brand i hela huset.

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons