Annons
Nyheter

Krav: Livesänd rättegångarna mot Trump

Många jurister och politiker kräver att rättegångarna mot USA:s tidigare president, och tidigare realitystjärnan, Donald Trump ska sändas live – för att både vänner och motståndare ska få en objektiv bild.
USA • Publicerad 6 augusti 2023
USA:s expresident Donald Trump hävdar att han är utsatt för en häxjakt. Arkivbild.
USA:s expresident Donald Trump hävdar att han är utsatt för en häxjakt. Arkivbild.Foto: Butch Dill/AP/TT

Demokraten och kongressledamoten Adam Schiff och flera av hans partikollegor skriver i ett brev att den "historiska karaktären av anklagelserna" är en betydande omständighet för att brottmålen ska tv-sändas.

"Om allmänheten fullt ut ska acceptera resultatet kommer det att vara mycket viktigt för den att så direkt som möjligt bevittna hur rättegångarna genomförs, styrkan i bevisningen och vittnenas trovärdighet."

Annons

Trump är nu åtalad i tre olika brottmål: Bokföringsbrott, hanteringen av hemliga dokument och för att ha försökt vända sin valförlust 2020.

Trots omfattande mediebevakning av de påstådda brotten anser en stor majoritet av de republikanska väljarna – 74 procent – och en tredjedel av alla väljare att Trump inte har gjort något fel, enligt en undersökning av The New York Times och Siena College.

Trump själv anser sig vara oskyldig till anklagelserna och hävdar att han är utsatt för en politisk häxjakt. Även hans egna advokater tycker att kameror i rättssalen är en god idé.

– Jag personligen skulle älska att se det, sade Trumps advokat John Lauro till Fox News och tillade att Bidenadministrationen nog "inte vill att det amerikanska folket ska se sanningen."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons