Annons
Nyheter

Krav på trängselskatt för avställd jeep

Vägverket kräver trängselavgift av Pär Lindström i Lysteryd.
Bilen som han påståtts kört i Stockholms innerstad är en över 60 år gammal totalt sönderplockad jeep avställd sedan 15 år tillbaka.
- Man undrar vad som händer, säger han.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2006

Det var i måndags som Pär Lindström fick Vägverkets uppmaning att så fort som möjligt betala in den trängselskatt som sedan 14 dagar tillbaka är verklighet i Stockholm innerstad. Men exakt hur mycket Pär Lindström skulle betala stod inte i Vägverkets brev. Ville han veta det skulle han ringa kundtjänst eller gå in på Internet.

Har inte varit i Stockholm på 15 år

Annons

Om betalningen inte var gjord inom fyra veckor skulle en tilläggsavgift om 500 kronor påföras räkningen.

Pär Lindström berättar att han omedelbart ringde Vägverket för att ifrågasätta kravet. Och att han under samtalet hann att bli ganska arg.

- Jag har inte varit i Stockholm på 15 år.

Bara ramen och bakaxeln kvar

Det registreringnummer som Vägverket angav i sitt utskick tillhörde mycket riktigt ett fordon som ägs av Pär Lindström.

Men - det fordonet ligger slaktat i hemma på hans tomt. En ram, en bakaxel och fjäderpaketen är det enda som finns kvar. Samt då registeringsskyltarna och chassinumret.

- Jag har aldrig kört jeepen utan köpte den för några år sedan för 1 500 kronor som reservdelsbil eftersom jag håller på med billbygge, den har varit avställd sedan 1991.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons