Annons
Nyheter

Kvinna åtalas för mordplan på tjänsteman

Brott • Publicerad 10 augusti 2022
En kvinna åtalas vid Linköpings tingsrätt för två fall av stämpling till mord och två fall av olaga hot. Arkivbild.
En kvinna åtalas vid Linköpings tingsrätt för två fall av stämpling till mord och två fall av olaga hot. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

En 24-årig kvinna i Linköping åtalas för att ha försökt leja två personer att mörda en tjänsteman vid ett försäkringsbolag, rapporterar Corren.

De misstänkta brotten ska ha skett efter att kvinnan polisanmälts av försäkringsbolaget i februari. En granskning visar att hon försökt lura till sig en helförsäkring på bil utan att betala.

Annons

– Som påtryckning eller hämnd för den nekade försäkringsersättningen har hon skickat brev till personer som erbjudits betalning för att mörda tjänstemannen, säger vice chefsåklagare Charlotta Tanner till Corren.

I breven utlovade kvinnan mellan 70 000 och 130 000 kronor som betalning för mordet, enligt åtalet.

Kvinnan, som förnekar brott, har suttit häktad sedan början av mars. Åtalet gäller två fall av stämpling till mord och två fall av olaga hot. De olaga hoten ska ha riktats mot de tilltänkta mördarna och deras familjer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons