Annons
Nyheter

Kvinna död – våldtäktsmisstanke avskrivs

Den kvinna som hittades svårt skadad på Södermalm i Stockholm och senare avled misstänks inte längre ha våldtagits. Polisen utreder händelsen som misstänkt mord, rapporterar .
Brott • Publicerad 13 juni 2022
Polisen vädjar om tips. Arkivbild.
Polisen vädjar om tips. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Rubriceringen våldtäkt har vi släppt nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Ekot.

Det var på torsdagsmorgonen som en medvetslös och allvarligt skadad kvinna påträffades vid en byggarbetsplats på Södermalm i Stockholm. Kvinnan fördes till sjukhus där hon avled under helgen.

Annons

Polisen misstänkte först att kvinnan utsatts för en överfallsvåldtäkt, och en förundersökning inleddes om sexualbrott och grov misshandel. Den rubriceringen har nu tagits bort, sedan polisen uteslutit att kvinnan utsatts för sexuellt våld.

– Det är numera endast rubricerat som mord, säger Mats Eriksson till Ekot.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för mordet. Polisen vill komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i området kring Maria Bangata från eftermiddagen den 8 juni fram till morgonen den 9 juni.

Enligt uppgifter i Expressen ska det två dygn senare ha inträffat en överfallsvåldtäkt på Södermalm, något som polisen i nuläget ej bekräftar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons