Annons
Nyheter

Kvinna döms för nattlig knivattack på exmake

En kvinna i Göteborg döms för mordförsök för att ha huggit sin exmake i halsen med kniv flera gånger, rapporterar . Kvinnan döms till tolv års fängelse.
Brott • Publicerad 4 augusti 2022
En kvinna i Göteborg tog sig in i sin exmakes bostad mitt i natten och försökte döda honom. Nu har hon dömts till tolv års fängelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var på natten i slutet av februari som händelsen utspelade sig. Det började med att mannen anade att han inte var ensam i huset och bestämde sig för att kliva upp ur sängen. Då stötte han på sin exfru, väl maskerad och försedd med två knivar. Kvinnan gick till attack mot mannen och det slutade med att han fick fyra knivhugg i halsen och flera på armar och ben.

Tingsrätten bedömer att kvinnans avsikt var att döda mannen och menar att det som räddade hans liv var att han vaknade när kvinnan gick in i hans bostad och kunde försvara sig.

Annons

Enligt tingsrätten är motivet till dådet att kvinnan planerade att flytta till sin nye man i Norrland med barnen, och att hon oroades över att exmaken skulle hindra detta.

Kvinnan nekar till brott, men tingsrätten menar att hon inte på ett trovärdigt sätt kunnat förklara hur exmakens blod hamnat på hennes kläder och stövlar.

Trots att mannen bland annat blev huggen i halsen klarade han sig bra. Han har dock varit i behov av en omfattande psykologkontakt för bearbetning av traumat.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons