Annons
Nyheter

Kvinna försökte mörda sina barn – åtalas

En kvinna i Lidköping försökte kväva sina tre barn med en kudde. Inget av barnen skadades allvarligt, men kvinnan åtalas nu för mordförsök.
Brott • Publicerad 4 mars 2022
En kvinna i Lidköping åtalas misstänkt för bland annat mordförsök på sina tre barn. Arkivbild.
En kvinna i Lidköping åtalas misstänkt för bland annat mordförsök på sina tre barn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I början på december ryckte flera polispatruller samt ambulans ut till ett bostadsområde i staden efter larm om ett grovt brott inom en familj. Nu åtalas en kvinna misstänkt för att ha försökt kväva sina tre barn, varav den yngsta bara var åtta veckor gammal, med en kudde.

Inget av barnen skadades allvarligt vid händelsen. Kvinnan åtalas också för grovt barnfridsbrott eftersom barnen vid flera tillfällen och i omgångar ska ha bevittnat händelsen.

Bevisningen består bland annat av ett antal vittnesförhör samt ett inspelat larmsamtal – men också sökningar som den åtalade kvinnan gjort på sin mobiltelefon inför det planerade brottet, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons