Annons
Nyheter

Kvinna frias från sexbrott mot barn

Brott • Publicerad 2 december 2022
En ung kvinna som anklagats för flera sexualbrott mot barn inom skolans verksamhet på en ort i Norrbotten frikänns. Arkivbild.
En ung kvinna som anklagats för flera sexualbrott mot barn inom skolans verksamhet på en ort i Norrbotten frikänns. Arkivbild.Foto: Susanne Lindholm/TT

En ung kvinna som anklagats för flera sexualbrott mot barn som ska ha begåtts på ett fritidshem på en ort i Norrbotten frikänns på samtliga åtalspunkter, skriver NSD.

I domen som meddelades av Luleå tingsrätt på fredagen framgår att målsägandenas berättelser inte uppfyller de krav som enligt praxis ställs beträffande bland annat utförlighet, klarhet och detaljrikedom.

Annons

Kvinnan i 20-årsåldern, som suttit häktad sedan augusti, stod åtalad för grovt sexuellt övergrepp mot barn, våldtäkt mot barn samt två fall av sexuellt ofredande.

Tingsrätten pekar på att det under förhören i betydelsefulla delar förekommit ledande frågor från förhörsledarens sida. Att det skulle ha varit fråga om olämpligt beteende från kvinnans sida har inte heller framkommit i utredningen, vittnesuppgifter stöder i stället kvinnans utsagor om att målsägandena betett sig gränsöverskridande och otrevligt mot henne.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons