Annons
Nyheter

Kvinna ihjälskjuten på Västbanken

Mellanöstern • Publicerad 1 juni 2022

En palestinsk kvinna har skjutits till döds av israeliska soldater på Västbanken.

Ihjälskjutningen skedde i anslutning till ett flyktingläger utanför staden Hebron. Enligt den israeliska militären höll soldaterna på med "rutinmässiga säkerhetsuppgifter" när kvinnan närmade sig dem med en kniv, varpå hon sköts. Inga soldater kom till skada.

Annons

Palestinska myndigheter meddelar att den 31-åriga kvinnan sköts i överkroppen, men har ännu inte delgivit något om händelseförloppet i övrigt.

I de senaste veckornas våldsspiral i regionen har 19 israeler dödats i en rad dåd utförda av palestinier. Minst 35 palestinier har dödats i israeliska räder på ockuperade Västbanken. En del av de dödade palestinierna var misstänkta gärningspersoner vid dåden och en del hade deltagit i drabbningar med soldater, medan en del var civila.

Spänningarna har tilltagit ytterligare efter ihjälskjutningen av den palestinsk-amerikanska journalisten Shireen Abu Akleh den 11 maj.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons