Annons
Nyheter

Kvinna misstänks ha gömt knark efter trafikolycka

I omkring en vecka höll polisen uppsikt över ett större amfetaminparti som gömts i skogen efter en trafikolycka i Yxnanäs utanför Älmeboda.
När ingen hämtade narkotikan avbröt Kronobergspolisen spaningen och den misstänkta bilisten anhölls.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2006

Trafikolyckan inträffade under tisdagen den 30 maj. Det var då som en kvinna från Emmaboda krockade med en älg. I hennes bil låg ett amfetaminparti.

Polisen är övertygad om att det var kvinnan som kort efter olyckan gömde narkotikan i skogen. Narkotikan hittades och sattes under bevakning av polisen som tänkte gripa den misstänkta kvinnan eller någon annan på bar gärning.

Annons

Men spaningen blev resultatlös och polisen avbröt insatsen. I måndags hämtades kvinnan, som körde olycksbilen, till förhör och anhölls senare.

Kvinnan misstänks för grovt narkotikabrott men släpptes under onsdagskvällen i brist på bevis. Hon är tidigare inte alls känd i narkotikasammanhang och straffregistret innehåller en dom för rattfylleri.

Växjö tingsrätt har på kvinnans begäran förordnat Kalmaradvokaten Bo Runnquist som offentlig försvarare.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons