Annons
Nyheter

Kvinnor blottar sig - och lurar till sig bankkoder

Den strida strömmen av ärenden med bedrägerier över Internet fortsätter att komma in till Kronobergspolisen. Den senaste tiden har en ny typ börjat dyka upp. Unga män som luras i samband med att man chattar med kvinnor.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2006

- Tidigare har det mest handlat om personer som annonserat över blocket och sen inte levererar varan man sålt. Nu handlar det om män som luras av kvinnor i jakten på naken hud, säger förundersökningsledare Carl-Gustaf Rask.

Enligt Carl-Gustaf Rask handlar det om något fall i veckan.

Annons

- Ja, det har inte varit några större mängder än så länge men ett par fall i veckan den senaste tiden det har det nog varit, säger han.

Blottar sig mot betalning

I typfallet går bedrägerierna till så att efter en stunds chat erbjuder sig kvinnan att blotta sig via en webcam, mot betalning. Mannen får kvinnans kontonummer och gör en Internetöverföring. När hon sen påstår att det inte kommit in några pengar erbjuder hon sig att via telefon hjälpa honom med överföringen och kan då få honom att slå de koder som behövs för att få tillgång till hans Internetbank. I ett par fall har det handlat om stora summor som försvunnit från de konton kvinnorna fått tillgång till.

- Än så länge handlar det som sagt inte om några stora mängder med fall men vi är oroade att detta kommer fortsätta och öka till samma mängd som bedrägerierna över blocket, säger Carl-Gustaf Rask.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons