1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Läkare åtalad för sexbrott

En läkare vid Södersjukhuset i Stockholm åtalades tidigare i år misstänkt för försök till våldtäkt och våldsamt motstånd. De misstänkta brotten inträffade under sommaren 2018 och läkaren var frihetsberövad i tre dagar.

Först sedan Svenska Dagbladet varit i kontakt med sjukhusledningen har mannen stängts av från sin tjänst. Men läkarens chef ska tidigare ha informerats om misstankarna mot mannen.

– Då fanns det ett rykte vilket föranledde att en av de närmaste cheferna på enheten pratade med den här personen. Det gjorde man på rykten, det är vad jag vet än så länge. Den här chefen var nöjd med de svar han fick och det fördes inte vidare, säger Södersjukhusets vd Mikael Runsiö till tidningen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Läkaren nekar till misstankarna om våldtäktsförsöket, som inte är kopplat till sjukhuset.

Mannen har tidigare varit misstänkt för att ha våldtagit en sjuksköterska som då jobbade på Södersjukhuset. Han stängdes av en tid från sin tjänst. Senare lades polisutredningen ner.

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Älmhult

Bilen kedjades fast

När bilägaren kom ut ut för att hämta sitt fordon så var framhjulet fastkedjat.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.