Annons
Nyheter

Långa fängelsestraff efter näthandel med droger

Brott • Publicerad 13 juni 2022
Olika typer av droger beställdes på darknet. Arkivbild.
Olika typer av droger beställdes på darknet. Arkivbild.Foto: Jon Eeg/NTB

Långa fängelsestraff väntar för flera personer som handlat med stora mängder narkotika på internet. Den har i huvudsak paketerats på platser i Trosa kommun.

Ärendet har koppling till den internationella polisinsatsen Trojan Shield. Polisen började utreda ärendet efter att de fått tillgång till meddelanden från det krypterade kommunikationsnätverket Anom.

Annons

Åtalet omfattade bland annat 35 kilo amfetamin, 5,5 kilo hasch och drygt 3 kilo kokain som beställts på darknet, skriver Sveriges Domstolar i ett pressmeddelande.

Nyköpings tingsrätt dömer fyra personer för synnerligen grovt narkotikabrott. De döms till fängelsestraff på mellan sex och åtta år. En person får tre års fängelse för grovt narkotikabrott och en döms till ett års fängelse för narkotikabrott av normalgraden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons