Annons
Nyheter

Lanthandeln kan börja sälja bensin igen

Den befintliga bensinmacken vid Dädesjö lanthandel ligger bara hundratalet meter från samhällets vattentäkt.
Tidigt i höstas blev bensincisternen utdömd och sedan dess har lanthandeln inte sålt någon bensin.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2006
Stor kund. Johan Jakobsson välkomnar både att Dädesjö snart får en långsiktig lösning på sin vattenförsörjning och att han också snart kan börja tanka vid lanthandeln igen.
Stor kund. Johan Jakobsson välkomnar både att Dädesjö snart får en långsiktig lösning på sin vattenförsörjning och att han också snart kan börja tanka vid lanthandeln igen.Foto: 

- Det har självfallet påverkat både omsättning och lönsamhet. Men nu har tanken kommit och inom någon månad hoppas vi att den ska vara på sin rätta plats i marken så att vi kan börja sälja bensin igen, säger Åke Gustafsson, anställd på Dädesjös lanthandel.

Han välkomnar att bytet av cistern också innebär att Dädesjö får en långsiktig lösning av vattenförsörjningen.

Annons

- Det är bra för hela byn, säger Åke Gustafsson.

Minimerade risker

Innan den nya cisternen är på plats vill Dädesjö ekonomiska förening och Dädesjö lanthandel hårdgöra marken omkring pump och påfyllning samt ordna avledning av dagvatten från den hårdgjorda ytan.

Det innebär att riskerna för påverkan av den befintliga vattentäkten minimeras ytterligare för att sedan försvinna helt när den nya överföringsledningen från Braås till Dädesjö tas i bruk.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons