Annons
Nyheter

Leksaksjätte i konkurs – har butik i Växjö

Ekonomi (TT) • Publicerad 28 december 2018

Den krisande danska leksakskoncernen Top-Toy, som driver leksakskedjorna BR och Toys R Us i Norden, har begärts i konkurs, skriver bolaget i ett pressmeddelande. En svag julhandel var droppen som fick bägaren att rinna över för bolaget som tidigare hade ansökt om att genomgå rekonstruktion.

Toy R Us har butik i Växjö och ingår i den danska konkursdrabbade leksakskoncernen Top-Toy.
Toy R Us har butik i Växjö och ingår i den danska konkursdrabbade leksakskoncernen Top-Toy.Foto: URBAN NILSSON
Annons

"Vi har kommit långt och vår rekonstruktionsplan var godkänd av kreditgivare och domstolen. Vi har arbetat dygnet runt för att få till ett ramverk för rekonstruktionen av Top-Toy. Men tyvärr har vi blivit tvungna att inse att vi inte kan fortsätta på grund av den svaga julhandeln", säger Per Sigvardsson, vd för Top-Toy i en kommentar.

Smålandsposten har tidigare rapporterat om att BR Leksaker på Grand Samarkand ska bomma igen. Hur det blir för butiken Toys R Us är fortfarande oklart.

Några av orsakerna bakom Top-Toys konkurs uppges vara digitaliseringen, fler konkurrenter och ändrade lekvanor bland barnen.

Enligt det senaste bokslutet för bolagets brutna räkenskapsår landade nettoförlusten för Top-Toy på drygt två miljarder danska kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons