Annons
Nyheter

Letade efter unga - fann väskor med likdelar

Mexiko • Publicerad 2 juni 2023
Åtta unga personer har återfunnits i en ravin i 45 väskor med likdelar. Arkivbild.
Åtta unga personer har återfunnits i en ravin i 45 väskor med likdelar. Arkivbild.Foto: Armando Solis/AP/TT

Åtta unga saknade har återfunnits i 45 väskor med likdelar i en ravin i staten Jalisco i västra Mexiko, rapporterar lokala myndigheter.

Det var på tisdagen som polisen hittade väskorna i en 40 meter djup ravin i Zapopan, ett industrinav och förort till Guadalajara. I väskorna fanns likdelar från både män och kvinnor som kopplas de till de åtta saknade.

Annons

Det var i förra veckan som sökandet efter två kvinnor och sex män i 30-års åldern inleddes. Rapporter om åtta saknade personer hade kommit in sedan 20 maj, dock oberoende av varandra. Snart kunde utredare konstatera att de kom från samma arbetsplats, ett callcenter i Zapopan.

Det finns lösa misstankar om att arbetsplatsen sysslar med kriminella aktiviteter, men ingen är hittills gripen. Nu börjar arbetet med att identifiera offren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons