Annons
Nyheter

Lite mildare i söder men våren dröjer

Temperaturerna börjar så sakta stiga i landet. Men än så länge verkar våren vara en bit bort.
Kronoberg • Publicerad 9 mars 2018
Foto: Sergei Grits

– Det kan bli en mild period, men kalluften kommer tillbaka så det är ingen vår på gång, säger Berndt Möller, meteorolog vid SMHI, till TT.

Den senaste tidens snöoväder har ställt till det rejält för landets ortopedkliniker. Flera har halkat och slagit sig illa.

Annons

Ortopeden vid Skånes universitetssjukhus i Malmö har varit fullbelagd sedan snön började falla, skriver Sydsvenskan.

– Jag förväntar mig att det kommer in folk med axelfrakturer och höftledsfrakturer i helgen, säger enhetschefen Niklas Fernö till tidningen.

I helgen blir det någon eller några plusgrader och soligt på dagarna i de södra delarna av landet så det kan vara en del slask på vägar och trottoarer. Men på nätterna blir det minusgrader och det finns en risk för att det kan bli halt på vägbanorna.

Under söndagen drar ett snöfallsområde fram över södra Sverige, men det övergår så småningom i regn.

– I början av veckan kan det bli ännu lite mildare och kanske regn i Götaland. Men i slutet av veckan kommer kalluften tillbaka igen, säger Berndt Möller.

I de norra delarna av landet blir det fortsatt minusgrader.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons