Annons
Nyheter
Bremen (SMP) Favorit i repris.
Ljungberg gnäller på Mellberg.
I går fick den förstnämnde ge sin syn på saken.
- Det var en hätsk diskussion, men inget personligt, sa han.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2006

Efter 0-0 mot de röda "Soca Warriors" i lördags var den många som såg rött. Tusentals svenskar i Dortmund. Miljontals svenskar hemma i tv- sofforna. Ett gäng svenskar i Westfalenstadions omklädningsrum. Bland andra Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg - i ett slutet gräl som via någon läckande kanal nådde offentligheten med brutal kraft.

I går fanns Ljungberg tillgänglig för pressen.

Annons

Inte Mellberg.

n n Varför?

- Vi tycker inte det är nödvändigt. Därför valde vi att följa programmet, sa förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

På mediaprogrammet - som slogs fast redan i fredags - fanns att läsa: Ljungberg, Stenman, Wilhelmsson, Andersson, Alvbåge, Nilsson. Inga andra spelare tilläts ge kommentarer.

Media vill förstora upp det Fredrik Ljungberg inledde:

- Jag och Olof hade en hätsk diskussion. Den handlade om matchen i sin helhet och vissa saker i vårt spel som inte fungerade till 100 procent. Det ska vi förhoppningsvis rätta till inför Paraguaymatchen.

n n Är det vanligt med sådana diskussioner?

- Om saker och ting inte fungerar är det klart att man diskuterar. Man behöver använda varandras erfarenheter för att göra laget bättre. Vi vill alla vinna, det är det som är det viktiga.

n n Känner du någon skuld över att det blev mer diskussioner än vanligt?

- Nej. Det var ingen stor grej, inget handgemäng, inte så stort som media vill göra det till.

Annons

n n Hur är förhållandet mellan dig och Olof Mellberg nu?

- Jag respekterar Olof väldigt mycket som person och spelare, det är inga problem.

n n Vad tycker du om att det här kom ut?

- Det spelar ingen större roll. Givetvis får jag svara på en massa frågor, men det är ingen ny grej för mig. Det händer ganska ofta i klubblaget att man diskuterar saker och ting. På ungefär samma nivå som i detta fallet.

n n Är det bara en slump att just du och Olof ryker ihop igen?

- Han är lagkapten. Alla har en viss röst i laget. Det är viktigt att lyssna till förbundskaptenen och till lagkaptenen och spelarna. Samtidigt finns det spelare i det här laget, som Larsson, Zlatan och kanske jag själv, som har rutin från vissa matcher som inte alla andra har och som man kan lägga fram för diskussion.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons