Annons
Nyheter

LO kritiserar subventionerade jobb

Arbetsmarknad • Publicerad 13 april 2022
Therese Guovelin, LO:s vice ordförande, kritiserar missbruket av subventionerade anställningar. Arkivbild.
Therese Guovelin, LO:s vice ordförande, kritiserar missbruket av subventionerade anställningar. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

De missbrukas och bidrar till att dumpa lönerna. LO är kritisk till hur utformningen av subventionerade anställningar kommit att användas.

Den fackliga organisationen vill därför se ett omtag av anställningsformen, som syftar till att få ner arbetslösheten, och kräver åtgärder från regeringen.

Annons

Enligt en rapport från LO ligger medellönen för subventionerade anställningar kring 20 000 kronor i månaden, under kollektivavtalade nivåer. LO vill se att lönetaket i anställningsformen på 20 000 därför höjs.

"Det är oacceptabelt att statens resurser bidrar till löne- och villkorsdumpning. Företag staplar alltför ofta dessa anställningar på varandra utan tanken att tillsvidareanställa. Det måste förändras. Subventionerade jobb ska inte överkompensera företag, de ska förbättra arbetslösas etablering på arbetsmarknaden", skriver LO:s vice ordförande Therese Guovelin i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons