Annons
Nyheter

Lockade sexköpare i bakhåll – tre döms för rån

Brott • Publicerad 9 december 2020
Två män och en kvinna döms för att ha rånat en sexköpare. Arkivbild.
Två män och en kvinna döms för att ha rånat en sexköpare. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i Uppsala lockades att träffa en ung kvinna för att köpa sex. I stället blev han misshandlad och rånad. Nu har tre personer, två män och en kvinna, dömts för rånet, skriver UNT.

Mannen fick kontakt med kvinnan på en sexsajt i våras och de träffades i Rosendalsområdet dit mannen kom i bil. Plötsligt dök två maskerade män upp, misshandlade den presumtive sexköparen och rånade honom på bland annat pengar och körkort.

Annons

Mannen hade en kamera i sin bil och kvinnan filmades. Några veckor efter rånet kunde de misstänkta gripas.

Kvinnan döms nu till ett års fängelse för rån och övergrepp i rättssak. En av männen, en 29-åring, döms till drygt ett års fängelse medan den andre, en 18-åring, döms till skyddstillsyn. Rånoffret får också skadestånd, men ersättningen för kränkning sänks från begärda 25 000 kronor till 10 000 kronor då mannen var ute för att köpa sex – vilket är olagligt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons