Annons
Nyheter

Löfven: Avvaktar att kommentera

Politik • Publicerad 4 november 2020
Statsminster Stefan Löfven (S) avvaktar med kommentarer om resultatet, enligt ett pressmeddelande. Arkivbild.
Statsminster Stefan Löfven (S) avvaktar med kommentarer om resultatet, enligt ett pressmeddelande. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Statsminister Stefan Löfven (S) följer det amerikanska presidentvalet med stort intresse, skriver han i ett pressmeddelande. Men än så länge är han inte redo att kommentera utfallet, eftersom det inte är klart.

"Rösträkningen pågår fortfarande, så jag avvaktar med kommentarer kring resultatet", säger statsministern.

Annons

Han säger också i pressmeddelandet att Sverige har en god och nära relation med USA och att "regeringen ser fram emot att samarbeta med den kommande amerikanska administrationen".

Även utrirkesminister Ann Linde (S) kommenterade USA-valet på onsdagsmorgonen, men hon gjorde det vid en digital presskonferens.

– Trots covidpandemin verkar genomförandet av valet ha flutit på bra, konstaterade hon.

Hon sade också att det som väntat inte finns något slutgiltigt resultat än.

– Nu får vi ge oss till tåls och avhålla oss från att spekulera och låta det amerikanska valsystemet arbeta, sade Ann Linde.

Hon sade också att Sverige har en god och långsiktig relation med USA.

– Vi har gemensamma intressen inom en lång rad områden och arbetar nära tillsammans, oavsett vem som sitter i Vita huset, säger Ann Linde.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons