Annons
Nyheter

Löfven samlar världsledare till digitalt möte

Statsminister Stefan Löfven är med och samlar världsledare till ett möte om stärkta internationella samarbeten.
Syftet är att stärka internationellt samarbete kring bland annat demokrati och för klimatet.
Politik • Publicerad 9 november 2020
Statsminister Stefan Löfven och Spaniens premiärminister Pedro Sànchez vid ett möte i Sverige i somras. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

"Världen behöver mer samarbete – inte mindre. Covid-19, klimatfrågan, svält, konflikter, mänskliga rättigheter och demokrati kräver engagemang och hårt arbete", skriver statsminister Stefan Löfven (S) i en kommentar till TT.

Stefan Löfven samlar, tillsammans med Spaniens premiärminister Pedro Sánchez, världsledare till ett digitalt möte i morgon. Syftet är att stärka internationellt samarbete kring bland annat demokrati och för klimatet.

Annons

"Ett sätt att stärka det är att stärka FN. Därför arrangeras det här mötet", skriver Stefan Löfven.

Frågor som ska diskuteras är även hur man ska implementera den FN75-deklaration med 12 punkter som, efter hårda förhandlingar, antogs vid öppnandet av FN:s generalförsamling i höstas.

Länder som deltar är, utöver Spanien och Sverige, Bangladesh, Costa Rica, Jordanien, Kanada, Nya Zeeland, Sydafrika, Sydkorea och Tunisien.

"Jag är både stolt och glad över att den här kretsen är beredda att gå före i arbetet med att stärka FN och se över hur vi kan genomföra det som står i FN75-deklarationen som antogs tidigare under hösten av världens länder", skriver Stefan Löfven.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons