Annons
Nyheter

Lööf: Förtroendet för Federley är skadat

Politik • Publicerad 4 december 2020
Skandalen kring Fredrick Federleys privatliv har skadat förtroendet för honom anser Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Arkivbild.
Skandalen kring Fredrick Federleys privatliv har skadat förtroendet för honom anser Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Centerns partiledare Annie Lööf kommenterar nu nyheten att Fredrick Federley, andre vice ordförande i C och partiets ledande EU-parlamentariker, nyligen avslutade en relation med en man som för mindre än tio år sedan dömdes för grova sexbrott mot barn.

– Det här är oerhört allvarliga uppgifter och det är avskyvärda brott som den här närstående har genomfört, säger Annie Lööf till TV4 Nyheterna.

Annons

Enligt partiet har Federley inte varit helt öppen om sin tidigare relation. Han har tagit paus från politiken och sina uppdrag på grund av psykisk ohälsa. Sjukskrivningen kommer att vara "ett antal månader", säger Lööf.

– Det här är i grunden en tragisk och sorglig historia. Han mår oerhört psykiskt dåligt.

– Vi kommer givetvis att ha fortsatta samtal med honom när det är möjligt.

Är det då möjligt för Federley att fortsätta i Centern?

– De uppgifter som har kommit fram har skadat förtroendet för Fredrick, säger partiledaren till TV4 Nyheterna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons