GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lufthansa återhämtar sig

Flygbolaget Lufthansa redovisar en vinst före skatt på 393 miljoner euro, motsvarande 4 miljarder kronor, för det andra kvartalet.
Under samma period förra året visade de i stället en förlust på 8,6 miljarder kronor.
Ekonomi • Publicerad 4 augusti 2022
Lufthansa redovisar en vinst på 4 miljarder kronor för andra kvartalet. Arkivbild.
Lufthansa redovisar en vinst på 4 miljarder kronor för andra kvartalet. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Enligt vd Carsten Spohr har tre stora mål genomförts under pandemin: Säkra 100 000 jobb, förbli ett av världens fem största flygbolag, och bli ett effektivare bolag överlag.

"Knappast någon skulle ha trott att denna utveckling var möjlig i början av året när Omicron-varianten spred sig snabbt. Men det visar tydligt att efter två års pandemi så vill folk resa igen", skriver han i rapporten.

Omsättningen ökar stort för flygbolaget. Det andra kvartalet under pandemiåret 2021 låg den på 33 miljarder kronor, medan den under motsvarande period i år var på 88 miljarder kronor.

Bolaget förväntar sig att efterfrågan på biljetter kommer att vara stor under resten av året. Bokningsläget ligger nu i snitt på 83 procent av vad det var innan pandemin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.