Annons
Nyheter

Lufthansa skruvar upp prognos

Tyska Lufthansas återhämtning efter pandemin har tagit ett nytt stort steg. Under tredje kvartalet förväntar sig bolaget nu en vinst över pandeminivåerna.
Ekonomi • Publicerad 3 augusti 2023
Ett Lufthansa-plan av modellen Boeing 747 taxar ut från en av gaterna vid Frankfurts internationella flygplats.
Ett Lufthansa-plan av modellen Boeing 747 taxar ut från en av gaterna vid Frankfurts internationella flygplats.Foto: Boris Roessler/AP/TT

I morgonens delårsrapport för andra kvartalet meddelar Lufthansa att intäkterna lyfte med 17 procent jämfört med föregående år. Stor efterfrågan under sommaren gör att rörelseresultatet landade på 1,1 miljarder euro, tre gånger så mycket som under 2023.

Efterfrågan förväntas samtidigt vara fortsatt hög under resten av 2023. De positiva utsikterna inför 2023 gör nu att bolaget förväntar sig en justerad rörelsevinst på 2,6 miljarder euro i år vilket skulle innebära ett av de bästa resultaten i bolagets historia.

Lufthansa var precis som många andra flygbolagskollegor rejält illa ute under pandemin med jätteförluster rent ekonomiskt och räddades då delvis av den tyska staten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons