Annons
Nyheter

Lugnt nyårsfirande i länet

Nyheter • Publicerad 1 januari 2006

Det har varit en relativt lugn nyår i länet, men polisen har trots det haft mycket att göra, enligt Birgitta Fast, vakthavande befäl vid Kronobergspolisen.

Natten till nyårsdagen grep polisen fem personer som kört rattfulla. Det var bland annat en trafikolycka på länsväg 122 där en kvinna kört rattfull. Kvinnan krockade med en plogbil och både hon och hennes passagerare fördes till Växjölasarett med lindriga skador. Föraren i plogbilen klarade sig utan skador.

Annons

Och en 40-årig man stoppades av polisen runt halv sex tiden på nyårskvällen utanför Moheda i en rutin kontroll. Mannen hade 2,08 promille i blodet.

Enligt polisen har det även förekommit en del smågruff, men inga fall av misshandel har rapporterats. På en fest i Markaryd skadades en 31-årig man när han sköt iväg en nyårsraket. Mannen fördes till Ljungby lasarett med handskador, men det är ännu oklart hur allvarligt skadad han är.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons