Annons
Nyheter

M vill återuppta partisamtal om coronaläget

Politik • Publicerad 2 november 2020
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i samband med regeringens möte i mars om coronaviruset. Partiledarna samlades på regeringskansliet. Arkivbild.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i samband med regeringens möte i mars om coronaviruset. Partiledarna samlades på regeringskansliet. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nya samtal mellan riksdagspartierna om coronasmittan kan komma att tas upp inom kort. Detta sedan Moderaterna anklagat regeringen och Folkhälsomyndigheten för att skicka dubbla signaler om hur samhället ska hantera pandemin.

– Jag tror att väldigt många svenskar upplever dubbla signaler nu, att vi har snabbt ökande smittspridning i stora delar av landet samtidigt som det lättas på en del restriktioner. Jag tror att den stora frågan nu är, vad är regeringens och myndigheternas samlade strategi när vi nu går in i coronapandemins nästa fas, säger partiledaren Ulf Kristersson till Sveriges Radios Ekot.

Annons

Under det förvärrade pandemiläget i våras satt partiledare för riksdagens åtta partier kontinuerligt i samtal om vilka åtgärder regeringen planerade att vidta för att bromsa smittspridningen.

Enligt statsminister Stefan Löfvens (S) pressekreterare pågår en planering om att återuppta samtalen i någon form.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons