Annons
Nyheter

M vill tillåta alkohol med hämtmat i Malmö

Moderaterna i Malmö vill låta stadens restauranger komplettera sin hämtmat med alkoholservering i kundernas hem,
Coronaviruset • Publicerad 12 november 2020
Moderaterna i Malmö vill tillåta krogar att leverera alkohol med hämtmat. Arkivbild.Foto: Matthew Mead/AP/TT

Syftet är att stötta stadens restauranger när myndigheternas restriktioner dämpar utelivet.

– Beställer man hem mat eller hämtar mat på krogen, vilket många gör nu, då ska man kunna få med sig dricka också, säger oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M) till Sydsvenskan.

Annons

Moderaterna i Växjö gav i våras klartecken för leverans av både mat och vin till privata hushåll i staden. Där likställer politikerna leveransen med ett vanligt cateringtillstånd, med personal som kollar legitimation och berusningsgrad på kunderna.

Länsstyrelsen i Kronoberg riktade dock kritik mot nämnden som ansvarar för tillståndet, med motivering att alkohollagen kräver att serveringspersonal är på plats samtidigt som cateringserveringen pågår.

Tegnhammar anser att det hela är en tolkningsfråga.

– Man ska följa lagen, men man kan tolka lagen på olika sätt. Jag anser inte att länsstyrelsen har automatisk rätt till tolkningsföreträde som folkvalda inte har, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons