Annons
Nyheter

Man åtalas för åtta år gammalt juldagsmord

Brott • Publicerad 6 april 2023
Mannen åtalas för ett mer än åtta år gammalt mord. Arkivbild.
Mannen åtalas för ett mer än åtta år gammalt mord. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 30-årig man åtalas för ett mord i Malmö på juldagen 2014.

Det var på kvällen den 25 december för drygt åtta år sedan som en 26-årig man sköts till döds i en lokal i Sofielunds industriområde. Runt fyra månader senare häktades två män i sin frånvaro misstänkta för inblandning i mordet.

Annons

De båda efterlystes internationellt och under förra året tog en av dem kontakt med Malmöpolisen. Då befann sig den nu 30-årige mannen, som är algerisk medborgare, i Grekland. Väl i Sverige häktades mannen, och enligt tidigare uppgifter i lokala medier har mannen medgett de faktiska omständigheterna, men har samtidigt sagt att han inte haft uppsåt till ett mord.

Flera vittnen ska enligt stämningsansökan ha sett hur gärningsmannen avlossade det första skottet mot offrets huvud. Den andre misstänkte mannen, som är libysk medborgare, är eftersökt av polisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons