Annons
Nyheter

Man åtalas för våldtäkt på styvson

En man i 60-årsåldern åtalas nu vid Växjö tingsrätt för våldtäkt på barn och sexuellt övergrepp mot barn. Övergreppen mot mannens styvson misstänks ha pågått i ett
halvår.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2006

Rättegången mot den tidigare ostraffade mannen hålls på fredag och åklagaren har begärt vittnesförhör med en person för att styrka brotten. I ett två timmar långt videoinspelat polisförhör berättar dessutom pojken om övergreppen som han utsatts för.

Pojken har berättat detaljerat om cirka fem övergrepp, men har sagt till polisen att det kan handla om över 20 tillfällen. Övergreppen har uteslutande ägt rum i familjens bostad.

Annons

Enligt åtalet inleddes brotten förra sommaren och pågick ända fram till den femte januari då mannen greps. Det var pojkens mamma som blev misstänksam och kontaktade polisen. Några dagar senare häktades mannen.

- Han har erkänt sexuellt ofredande och i övrigt förnekat brott, säger åklagare Lars Jeppsson.

Hela polisutredningen är sekretessbelagd med hänsyn till den utsatte pojken.

Daniel Johansson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons