Annons
Nyheter

Man åtalas – kvinna hölls fången i två dygn

Brott • Publicerad 6 januari 2023
En man i 30-årsåldern åtalas för flera brott, bland annat misstänkt för att ha spärrat in en kvinna i en lägenhet i Tierp. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern åtalas för flera brott, bland annat misstänkt för att ha spärrat in en kvinna i en lägenhet i Tierp. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern åtalas misstänkt för att ha hållit en kvinna inspärrad i en lägenhet i Tierp samtidigt som han ofredade henne, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Mannen ska tillsammans med en annan man ha tvingat kvar kvinnan i bostaden under två dygn i november. Ett vapen ska ha visats för kvinnan och vid två tillfällen misstänks mannen ha tagit på henne under kläderna.

Annons

Genom att skicka meddelanden till socialtjänsten lyckades kvinnan få hjälp av polisen, enligt SVT. På platsen hittades vapnet och narkotika.

Mannen i 30-årsåldern åtalas för olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande. Båda männen åtalas för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons