Annons
Nyheter

Allvarligt skadad efter svärdattack i Arboga

En man har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha en blivit attackerad av en man med svärd i ett trapphus i Arboga. Den misstänkte gärningsmannen halkade och svimmade efter attacken och kunde gripas på plats.
Brott • Publicerad 12 juni 2022
En man har gripits misstänkt för att ha attackerat en man med svärd i Arboga på lördagskvällen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Det har skett i ett trapphus i ett flerfamiljshus. Det har varit någon form av dispyt mellan två män, den skadade och gärningsmannen, säger Viktor Dicksved, befäl vid regionledningscentralen vid polisen i region MItt.

Målsägande fördes med ambulans till sjukhus, med skador i ansiktet och i huvudet. Hans tillstånd bedöms som allvarligt men inte livshotande.

Annons

Den misstänkte ska ha försökt attackera ytterligare en person, en kvinna i 55-årsåldern.

– Hon är partner till den skadade. Det är hon som ringer in till oss, och i samband med att hon ringer då försöker han hugga efter henne, säger Dicksved.

Larmet kom vid 22-tiden på lördagskvällen och polisen skickade då flera patruller till huset där den misstänkte, en man i 50-årsåldern, greps.

– Han är kvar i trapphuset, de är berusade – samtliga. Han halkar i något, förmodligen är det blod från målsägande. Så han halkar och slår sig, och svimmar av. Så ingripandet går väldigt lugnt till eftersom han ligger på golvet.

Den gripne ska inte ha behövt uppsöka sjukhus. Han misstänks nu för grov misshandel och försök till grov misshandel.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons