Annons
Nyheter

Sjukhuset missade artärbråck – man avled

Vård • Publicerad 5 januari 2023
En händelse då en patient sökte vård men skickades hem och senare avled anmäls nu till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
En händelse då en patient sökte vård men skickades hem och senare avled anmäls nu till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En patient i 60-årsåldern avled hösten 2021 efter att sjukhuset missat en sprucken aortaaneurysm. Nu anmäls händelsen enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Patienten sökte vård på en akutmottagning i Värmland för hastigt uppkommen ryggsmärta, som inte kunde kopplas till någon särskild händelse. Patienten fick smärtlindring och skickades hem. Två dagar senare avled dock personen i sitt hem till följd av en sprucken aortaaneurysm, ett artärbråck på stora kroppspulsådern.

Vanliga symptom på en sprucken aortaaneurysm är bland annat att det gör mycket ont i magen eller nedre delen av ryggen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons