Annons
Nyheter

Man begärs häktad för sex år gammalt mord

Brott • Publicerad 4 maj 2023
En man i 40-årsåldern sköts ihjäl utanför en restaurang i Uppsala 2017. Nu har en man begärts häktad misstänkt för mordet. Arkivbild.
En man i 40-årsåldern sköts ihjäl utanför en restaurang i Uppsala 2017. Nu har en man begärts häktad misstänkt för mordet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man har begärts häktad misstänkt för ett uppmärksammat mord i Uppsala i april 2017, då en man i 40-årsåldern sköts ihjäl på en parkeringsplats, skriver Expressen.

Mannen är enligt tidningen ledande i ett kriminellt nätverk i nordvästra Stockholm och har varit misstänkt för mordet tidigare men släppts på fri fot i brist på bevis.

Annons

Häktningsförhandling hålls under fredagen.

En annan man tillhörande samma kriminella nätverk är misstänkt för samma mord och häktades i sin utevaro redan 2021.

Mannen befinner sig i Spanien där han också är misstänkt för brott och har begärts utlämnad till Sverige, men den processen har enligt Expressen dragit ut på tiden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons