Annons
Nyheter

Man död efter skottlossning i Sundsvall

Brott • Publicerad 8 december 2020
Polisen utreder ett misstänkt mord i Sundsvall. Arkivbild.
Polisen utreder ett misstänkt mord i Sundsvall. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 35-årsåldern hittades skadad i stadsdelen Skönsberg i Sundsvall vid halv åttatiden på måndagskvällen. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv kunde inte räddas.

Polisen utreder mord.

Annons

– Vi arbetar efter hypotesen att mannen har blivit skjuten och att det rör sig om ett mord, säger Maria Linné vid polisens ledningscentral i region Nord.

Flera personer ska ha setts lämna platsen i samband med händelsen. En stor polisinsats har inletts för att ta reda på vad som har hänt. Polisen håller förhör och knackar dörr i området. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning ska utföras.

– Vår bild av ärendet i nuläget är att det rör sig om en isolerad händelse kopplad till den kriminella miljön. Bedömningen är att det inte finns någon fara för allmänheten, säger Maria Linné.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons