Annons
Nyheter
Efterspelet till en dödsskjutning i en jaktstuga utanför Sibbhult i norra Skåne i oktober tog på måndagen en dramatisk vändning. Det började som ett förhör om ett påstått vådaskott och slutade med att en 51-årig man häktades misstänkt för dråp.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2006

Mannen vidhåller att det var en olyckshändelse och hans försvarare, advokat Björn Attnarsson, säger till Kristianstadsbladet att häktningsbeslutet kommer att överklagas omedelbart.

Under vad som förespeglats 51-åringen som ett slutförhör i undersökningen av dödsskjutningen presenterade åklagare Christofer Ramkvist och polisens utredare fakta från obduktionen och de kriminaltekniska undersökningar som gjorts vid SKL i Linköping.

Åklagaren säger att det som framkommit inte stämmer alls med 51-åringens version. Mannen delgavs därför misstanke om dråp. Han häktades sedan vid en i all hast sammankallad häktningsförhandling. Åklagaren har nu en vecka på sig att väcka åtal. /TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons