Annons
Nyheter

Man hittad död efter kanotolycka

Olyckor • Publicerad 13 juni 2022
Räddningstjänst och polis sökte med helikopter efter den saknade mannen som påträffades avliden på måndagen. Arkivbild.
Räddningstjänst och polis sökte med helikopter efter den saknade mannen som påträffades avliden på måndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man som saknats efter en olycka i sjön Suijajärvi i nordöstra delarna av Kiruna kommun har hittats död, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet kom in till räddningstjänsten vid 9.30 på söndagsförmiddagen. Enligt initiala uppgifter hade en båt vält i sjön, som ligger söder om Kuttainen, och en person ska ha hamnat i vattnet.

Annons

Det visade sig senare att det rörde sig om en kanot, säger polisens presstalesperson Åsa Mjörndal.

– Så tycks det vara. Att personen har ramlat i vattnet från en kanot, säger hon.

Helikopter och enheter från räddningstjänsten sökte under söndagen efter mannen, men insatsen avslutades och lämnades över till polisen som fortsatte sökandet utan framgång.

Insatsen återupptogs på måndagsförmiddagen, och vid 13.30-tiden påträffades den saknade mannen avliden, något NSD var först med att rapportera.

Det är enligt polisen oklart vad som föranlett olyckan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons