Annons
Nyheter

Man hostade polis i ansiktet – döms

Brott • Publicerad 7 mars 2023
Mannen hostade polisen i ansiktet kort efter det att han påstått sig vara smittad av covid-19. Arkivbild.
Mannen hostade polisen i ansiktet kort efter det att han påstått sig vara smittad av covid-19. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Mannen påstod att han var coronasmittad och hostade en polis i ansiktet. Nu döms han för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd, rapporterar Dagens Juridik.

Det var i slutet av januari förra året som två polismän skulle kontrollera en 30-årig man på ett torg i Göteborg. Mannen motsatte sig kontrollen och poliserna beslutade att han skulle läggas ned på marken. I samband med detta vände sig den dömde mot den ene polisen och hostade honom i ansiktet. En kort stund före hostningen hade mannen uppgett att han hade smittats med coronaviruset.

Annons

Tingsrätten konstaterar i sin dom att händelsen medfört visst lidande för den utsatte polismannen. Samtidigt anser man att poliserna agerat onödigt konfrontativt, "vilket måste beaktas vid bedömningen av brottens allvar".

Straffet blir dagsböter på 4 000 kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons