Annons
Nyheter

Bostäder utrymdes efter rånförsök i Eskilstuna

Bostäder vid en pantbank i Eskilstuna utrymdes efter ett bombhot i samband med ett rånförsök. Alla boende i huset evakuerades men senare bedömdes det misstänkta föremålet inte vara farligt.
Brott • Publicerad 5 september 2022
Ett hus i Eskilstuna är avspärrat efter bombhot mot en pantbank. Arkivbild.
Ett hus i Eskilstuna är avspärrat efter bombhot mot en pantbank. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man gick in i pantbanken vid 16-tiden på måndagen och försökte tvinga till sig pengar eller guld, annars skulle han spränga något han hade i väskan.

Personalen lyckades flytta sig till ett annat utrymme och utlöste larmet. Mannen blev då inlåst och lokalen fylldes med rök.

Annons

Kort därefter kom polisen dit och såg att mannen satt på golvet.

– Han var troligtvis förvirrad av röken och var obeväpnad, så patrullen bestämde sig för att gå in och gripa honom. Det var viktigt att ta hand om den här personen snabbt, hade han varit lös och ledig så hade han eventuellt kunna spränga det här han hade i väskan, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Poliserna fotade väskan och skickade bilder till nationella bombskyddet som bedömde att de måste åka dit. Hela huset har spärrats av och alla boende evakueras.

Vid 20.30-tiden hade nationella bombskyddet bedömt att föremålet kan tas med till polisstationen eftersom det inte är skarpt.

Alla avspärrningar hävdes kort därpå.

En förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse och försök till grovt rån är inledd.

Mannen har anhållits som misstänkt för försök till grovt rån, enligt polisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons