Annons
Nyheter

Man knivrånad i sitt hem i Karlstad

Brott • Publicerad 10 december 2020
En man knivrånades i sitt hem i Karlstad sent på onsdagskvällen. Arkivbild.
En man knivrånades i sitt hem i Karlstad sent på onsdagskvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 60-årsåldern har rånats av flera maskerade gärningsmän i sitt hem i Våxnäs i Karlstad.

Det var strax efter klockan 22 på onsdagskvällen som tre eller fyra personer trängde sig in i mannens hem och hotade honom med kniv. De maskerade rånarna fick bland annat med sig kontanter, dator och mediciner till ett större värde.

Annons

De tog även mannens mobiltelefon, vilket gjorde att han inte kunde larma polisen. I stället var det en granne som hörde hans rop på hjälp.

– Han har ropat rakt ut, så det var en granne som hörde honom och larmade, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Mannen klagade på att han hade ont i foten efter att rånarna sparkat på honom, men har i övrigt inte fått några fysiska skador. Det finns inga specifika signalement på hur rånarna såg ut, men polisen är ändå hoppfull.

– Det finns bearbetningsbara uppgifter att jobba vidare med. Det finns förutsättningar för att vi ska kunna lösa en del av det här, säger Kenneth Johannesson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons