Annons
Nyheter

Ung man knivskuren i ansiktet – en gripen

En ung man knivskars i ansiktet sent på onsdagskvällen och vårdas nu på sjukhus. Inom en timme lyckades polisen gripa en jämnårig man som nu misstänks för mordförsök.
Brott • Publicerad 10 mars 2022
En person har knivskurits i ansiktet i Hjällbo i Göteborg. Arkivbild.
En person har knivskurits i ansiktet i Hjällbo i Göteborg. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren i stadsdelen Hjällbo i Göteborg. Polisen fick flera larm om händelsen, som ska ha skett utomhus i ett flerbostadsområde runt klockan 22.30 på onsdagen.

– Det är inte livshotande, han har blivit skuren i ansiktet och har någon bula i bakhuvudet, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Annons

Knappt 50 minuter efter att larmet kom kunde polisen gripa en annan man i 20-årsåldern som befann sig i närområdet. Han är nu misstänkt för försök till mord. Det är ännu oklart vilken relation målsägande och gärningsman har till varandra.

– Vi tror inte att det handlar om ett rån, utan det är något annat som har föranlett det hela. Men det ska genomföras fler förhör med den målsägande och den misstänkte ska också höras.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen hoppas kunna säkra eventuella bevis.

– Vi har genomfört lite olika utredningsåtgärder, i de ingår såklart också att hålla förhör med folk som har sett något, säger Magnus Schildt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons