Annons
Nyheter

Man sålde sex med flickvän – nu döms han till fängelse

Mannen sålde sin minderåriga flickvän via sexsajter på nätet.
Nu döms han till fem års fängelse av Kalmar tingsrätt.
Kalmar • Publicerad 5 juni 2018
Foto: Janerik Henriksson/TT

Flickan var i de lägre tonåren när hon blev tillsammans med den då 17-årige gärningsmannen. Efter en tid tillsammans krävde pojkvännen att flickan skulle ha sex med andra killar. Motvilligt ställde hon upp, för att inte göra honom besviken.

Annons

Men kraven ökade. Pojkvännen lade ut lättklädda bilder på flickan på en sajt på nätet som förmedlar sexuella kontakter. Enligt åklagaren var flickan yngre än 15 år första gången hon hade sex mot betalning.

Totalt ska män ha betalat för sex med flickan vid minst ett 20-tal tillfällen mellan januari 2012 och juni 2016, hävdade åklagaren.

I början av maj åtalades mannen för koppleri. Han åtalades också för över 100 fall av våldtäkt mot barn, mot sammanlagt två flickor under 15 år. Mannen anklagades också för att ha tvingat ytterligare en flickvän att ha sex med andra män.

Och tingsrätten går på åklagarens linje. På tisdagen meddelade domstolen att den i dag 23-årige mannen döms till fem års fängelse för bland annat koppleri, våldtäkt mot barn, våldtäkt och grov misshandel.

Rasmus JeppssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons