Annons
Nyheter

Man skjuten i Lerum

En man i 40-årsåldern har hittats skjuten utomhus i Lerum öster om Göteborg. Flera skott avlossades och det var stökigt på platsen.
Brott • Publicerad 13 augusti 2022
En skottskadad man har hittats i Lerum. Arkivbild.
En skottskadad man har hittats i Lerum. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Han är skjuten med ett skott i benet, men vi vet med ganska stor säkerhet att det är flera skott som har avlossats, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

En stor polisinsats pågår sedan 18.30-tiden i centrala Lerum. Insatsstyrka, hundpatrull, polishelikopter och flera radiobilar ryckte ut.

Annons

– Vi fick flera samtal från inringare som berättade om skottlossning och ganska mycket aktivitet, med folk som springer fram och tillbaka och skriker och det skjuts, säger Morten Gunneng.

TT: Vad betyder det att det varit aktivitet?

– Det har varit handgemäng och skottlossning. Eftersom det är centralt är det många som sett det här, så vi har en ganska bra bild.

Den skjutne mannen, som fördes i ambulans till sjukhus, är känd av polisen.

– Han är aktiv, det vet vi, säger Morten Gunneng.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. Ett område har spärrats av för teknisk undersökning. Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons