Annons
Nyheter

Man skjuten i Växjö – livshotande skador

En man i 20-årsåldern hittades skottskadad i närheten av Värendsvallen och Vida arena i centrala Växjö på torsdagen.
Mannen har förts till sjukhus med livshotande skador.
Brott • Publicerad 24 augusti 2023
En man har skottskadats i Växjö. Arkivbild.
En man har skottskadats i Växjö. Arkivbild.Foto: Carl Carlert/TT

Polis och räddningstjänst larmades till området Arenastaden i Växjö – där flera idrottsanläggningar finns – vid 19.30 på torsdagen.

– Ett antal uppringare larmar om en skottlossning på Storgatan i höjd med en idrottsanläggning. När polisen kommer fram konstateras det att en man är skottskadad på platsen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

Annons

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus med ambulans, och ärendet rubriceras som mordförsök. Region Kronoberg uppgav under kvällen att mannen skulle opereras för livshotande skador.

Polisen uppger att ett stort antal personer förhörts i området.

– Vi har uppgifter att gå på, som vi inledningsvis fått från vittnen, säger Calle Persson.

– Klockan var inte så mycket när det hände och det är fortfarande sommar. Så vi har en förhoppning om att det fanns en del människor som var ute och som både hört och sett något.

Vid klockan 22.30 var polisen fortfarande kvar på platsen. Ingen person var då gripen.

– Det är ett allvarligt brott som krävt en stor insats och mycket resurser. Vi kommer att vara kvar en bit in på natten. Vittnen har berättat vad de hört och sett, vilket hjälpt oss att kartlägga vad som hänt, säger Calle Persson.

Larmet kom in till polisen klockan 19.25.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons