Annons

Knivskuren man vill inte medverka i förundersökning

En man fick föras till sjukhus efter att ha blivit knivskuren utomhus i Braås av okända gärningspersoner.
Polisen efterlyser tips från allmänheten. Men den knivskurna mannan vill inte medverka i förundersökningen.
Växjö • Publicerad 22 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Strax före klockan 03 på söndagen fick polisen in samtal om grov misshandel i Braås. När en polispatrull kom fram till platsen hittar man en person med skärskador.

– Det är en man som har blivit knivskuren, men det ska inte vara några livshotande skador, säger Mattias Svensson, som var nattens jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Växjö.

Annons

Det finns uppgifter om att flera gärningspersoner ska vara inblandade, samtliga ska ha lämnat platsen till fots innan polisen kom fram. Via sin sajt efterlyser polisen iakttagelser från allmänheten som gjort i samband med händelsen.

Under söndagsförmiddagen berättar Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen, att den knivskurna mannen inte vill medverka i förundersökningen.

– Vi hade förhör med honom under natten. Han vet vilka gärningspersonerna är, men vill inte medverka, säger Henrik Johansson.

Vad har han angett för skäl till det?

– Vad bakgrunden är, det vet jag inte. Men någonting är det ju som gör att han inte vill prata med polisen.

Vad händer då med förundersökningen?

– Om vi inte får in tips från allmänheten så kommer den inte gå att leda framåt och då kommer den att läggas ner. Vi jobbar inte aktivt alls i ärendet just nu.

Tidigare under lördagskvällen skedde ett annat brott i Braås. En man upptäckte inbrottstjuvar i sin bostad och blev misshandlad. Förutom den geografiska närheten finns det ingenting som tyder på att brotten har ett samband, enligt Henrik Johansson.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons