Annons
Nyheter

Man våldtog och smygfilmade kvinna – döms

Brott • Publicerad 14 januari 2023
Kvinnans berättelse fick bland annat stöd av förhör med tre vittnen som kvinnan varit i kontakt med efter våldtäkten. Arkivbild.
Kvinnans berättelse fick bland annat stöd av förhör med tre vittnen som kvinnan varit i kontakt med efter våldtäkten. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man döms till fängelse för våldtäkt och kränkande fotografering, sedan han vid olika tillfällen våldtagit och smygfilmat en kvinna han haft en relation med. Det rapporterar Falu-Kuriren.

Mannen, som är hemmahörande i Dalarna, har erkänt att han hade sex med kvinnan. Han säger sig dock inte ha hört henne säga att hon inte ville. Mannen medger också att han vid ett annat tillfälle filmat när de hade sex, vilket kvinnan inte ville. Det förklarar han i rätten med att han trodde att det var okej med tanke på parets jargong.

Annons

Kvinnans berättelse stöds bland annat av förhör med tre vittnen som varit i kontakt med henne efter våldtäkten.

"Det finns ingen som helst anledning att ifrågasätta hennes uppgifter", står det i domen.

Mannen döms till ett år och nio månaders fängelse. Han ska också betala 172 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons