Annons
Nyheter

Många bra tips efter barnvåldtäkt

Polisen har fått in flera bra tips sedan en flicka våldtagits i Uddevalla i fredags. Vid 18-tiden på söndagen hade fortfarande ingen gripits.
Brott • Publicerad 5 juni 2022
Flickan drogs in i ett buskage av en man i 20-årsåldern. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Flickan, som är under 13 år, var på väg hem från skolan när hon drogs in i ett buskage av en man i 20-årsåldern. Polisen uppmanade allmänheten i området att höra av sig med iakttagelser, och under det senaste dygnet har flera tips kommit in.

– Man måste ge allmänheten en eloge för att de kommer in med mycket bra tips. Folk engagerar sig, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Annons

Under lördagen säkrades flera spår, och förhoppningen är att man ska lyckas få fram en dna-profil.

– I och med att de haft fysisk kontakt finns goda chanser att det finns bra spår att jobba vidare med, säger Christer Fuxborg.

På söndagskvällen meddelade polisen att man fortfarande inte hade några misstänkta eller gripna i ärendet.

Flickan kunde efter våldtäkten ta sig hem där anhöriga larmande polisen. Hon förhördes ingående under gårdagen och brottsplatsen lokaliserades sedan med hjälp av hundar.

– Flickan har lämnat en väldigt detaljrik redogörelse för vad som har hänt, men det har hittills inte lett till att någon kunnat gripas. Vi har i nuläget ingen misstänkt, säger Fuxborg.

Polisen har också varit i kontakt med Nationellt Forensiskt Center.

– Vi har bett dem att ta in personal över helgen för att påskynda arbetet med att analysera spår.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons