Annons
Nyheter

IS tar på sig massmord vid begravning

Afghanistan • Publicerad 12 maj 2020
Attacken skedde i Nangarharprovinsen i östra Afghanistan.
Attacken skedde i Nangarharprovinsen i östra Afghanistan.Foto: 

Ett stort antal människor har dödats i en självmordsattack mot en begravning i östra Afghanistan. Angriparen uppges ha utlöst en sprängladdning mitt under begravningsceremonin.

Terrorrörelsen IS påstår sig ligga bakom massmordet.

Annons

Enligt Ataullah Khogyani, talesperson för guvernören i provinsen Nangarhar, miste minst 24 människor livet i dådet. Minst 68 människor skadades, uppger polisen.

Ceremonin hölls för att hedra en avliden lokal polischef och samlade tusentals sörjande.

Nangarhar har länge varit ett fäste för både IS och talibaner och hårda striderna har rasat i provinsen under de senaste åren. Både de internationella Natostyrkorna och talibanerna i området har gått på offensiven mot IS. Terrorgruppen har till stora delar drivits ut från regionen men har fortsatt genomföra attacker.

På tisdagen angreps även ett sjukhus i huvudstaden Kabul där en förlossningsklinik finns. Minst 14 människor, varav två spädbarn, dödades i den attacken. Ingen grupp har tagit på sig det dådet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons