Annons
Nyheter

Många skojare inom hästbranschen

Ekonomi • Publicerad 5 april 2023
Skatteverket har kontrollerat en rad aktörer inom hästbranschen. Arkivbild.
Skatteverket har kontrollerat en rad aktörer inom hästbranschen. Arkivbild.Foto: Charlie Riedel/AP/TT

En rad aktörer inom hästbranschen har fuskat med bland annat oredovisade intäkter. Det visar en granskning som Skatteverket gjort och som nu resulterat i drygt 28 miljoner kronor i höjda skatter och avgifter samt 57 brottsanmälningar.

"Resultatet bekräftar de tips och signaler vi fått från privatpersoner, fackföreningar, Arbetsmiljöverket och medier om att det förekommer både medvetet fusk och omedvetna fel i hästbranschen", säger Emma Lindell, samordnare på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Bland de granskade hovslagarna fick drygt åtta av tio beslut om ändrad skatt, bland övriga aktörer handlade det om sju av tio, skriver Skatteverket. Ett aktiebolag med galopphästar hade exempelvis oredovisade intäkter på 730 000 kronor och oredovisade löner på 600 000 kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons